mondmasker banner

Onze herbruikbare katoenen mondmaskers, bestaan uit twee lagen waartussen een filter kan geplaatst worden en zijn wasbaar op 95°. 

 

In April 2018 reisden we naar Uganda en bezochten we het Fov-Uganda project.

Tijdens de wekelijkse bijeenkomsten van de doelgroep en een bezoek aan hun leefwereld, leerden we de noden van deze mensen kennen.
Veel kinderen kunnen door gebrek aan financiële middelen niet naar school. We zoeken contact met andere organisaties zoals Plan International en polsen naar de mogelijke steun.

We bezochten o.a  YWCA-Uganda (is een vrouwenvereniging over heel de wereld) in Kampala waar opleidingen voor jonge vrouwen worden gegeven. Deze opleidingen  zijn echter niet goedkoop, reken daar nog het transport per busje naar Kampala bij en het wordt onbetaalbaar voor de lokale mensen uit onze doelgroep. Ook hier zoeken we naar oplossingen. Een samenwerking met YWCA België kan misschien een oplossing brengen.

De snelcursus haken voor beginners die Marijke tijdens één van de wekelijkse bijeenkomsten gaf, mocht op redelijk wat interesse rekenen. Ook hier zijn er mogelijkheden. Twee van de locale FOV vrijwilligers zouden deze cursus kunnen verder zetten.

Verder was er redelijk wat interesse bij de voorstelling van maandverbanden die ze zelf kunnen maken en wassen. Marijke zoekt verder uit hoe we dit het best aanpakken.

Op de wekelijkse meetings maakten we ook kennis met de microcredieten en hoorden hoe 30 vrouwen uit de doelgroep met een kapitaal van 50.000 Ugandese shilling (11 euro) er in slaagden een eigen inkomen te genereren via een eigen zaak (schoenmaker, naaister, groenten winkeltje, houtskool shop, brouwerij, restaurant, ...)

 

FOV haakworkshop Kampala 2019

FOV breiworkshop Kampala 2019