mondmasker banner

Onze herbruikbare katoenen mondmaskers, bestaan uit twee lagen waartussen een filter kan geplaatst worden en zijn wasbaar op 95°. 

 

Marijke's vertelde ons verhaal aan Sofie Lemaire op Radio1, beluister het  hier 


we zullen doorgaan web

 

Ik had een droom

Ik ben een vrouw van 55 die gelooft in eigen kracht en ervan overtuigd is dat je vanuit die eigen kracht telkens weer kan opstaan en je leven kan ombuigen in positieve zin. Al deze dingen hebben geleid tot het project dat ik nu aan u wil voorstellen : FOV-Uganda, voluit fraternity of vulnerable.

FOV-Uganda

Waar staat Fov-Uganda voor. FOV-Uganda, voluit fraternity of vulnerable is een organisatie die werd opgericht door Dokter Raymond met als doel de vele kwetsbare vrouwen en kinderen in een arme wijk nabij de hoofdstad Kampala te ondersteunen. Deze vrouwen hebben dikwijls een vluchtelingen status, zijn mishandeld, verlaten of verkracht hebben geen inkomen, zorgen voor hun kinderen en soms nog voor andere weeskinderen. Ze leven in mensonwaardige omstandigheden zonder vers water en sanitair en leven van slechts 1 maaltijd per dag. FOV-Uganda probeerd een groep vrouwen uit deze buurt via de wekelijkse meetings te begeleiden, bied indien mogelijk een opleiding aan, verleent microkredieten, en streeft naar een menswaardig bestaan voor deze mensen.

Together we will build

Enkele jaren geleden startte Dokter Raymond met de bouw van een huis dat dienst moet doen als ontmoetingscentrum en polikliniek. Om dit alles mogelijk te maken wordt een deel van het gelijkvloers reeds verhuurd. Het eerste verdiep is momenteel deels operationeel. De muren zijn bezet en enkele kamers hebben reeds elektriciteit. Er is reeds één toilet geinstalleerd, de volledige verdieping (160 m²) is betegeld en de ramen werden geinstalleerd. Rest nog de afwerking van de badkamer, de keuken en de electriciteit. Momenteel worden er reeds enkele kamers gebruikt als naaiatelier.

Educatie & werkgelegenheid voor Ugandese vrouwen

In maart 2019 bezochten we ons project in Nsambya/Kampala.
Terwijl de vloeren werden gelegd, zochten we met de vrouwen de vrije kamers op en gaven we gedurenden 14 dagen naai, brei & haak workshops. Breien, was tot voor kort niet bekend in Uganda, wij brachten 10 kg breipriemen, haakpennen, breiwol en haakkatoen mee en leerden de jonge vrouwen in Kampala breien en haken. Het enthousiasme was enorm. Het naaiattelier werd voorzien van 2 extra naaimachines, scharen, garen, naalden en Afikaanse stoffen zodat ze nu met 4 tegelijk kunnen stikken naar hartelust. Op het einde van de de workshops konden we 6 lesgevers selecteren die na ons vertrek het werk kunnen verder zetten. FOV helpt de kwetsbare vrouwen, elke vorm van opleiding geeft kwetsbare vrouwen in Kampala meer kans op werk en/of een inkomen zodat ze zelf in hun onderhoud kunnen voorzien.

Ons team

In Oeganda staat een heel team klaar, Dokter Raymond, Algemeen arts - David Kibuuka, Professor in agricultuur en gemeenschapsontwikkelaar - Joseph Ssenyonga, Projectleider en sociaal werker - Roy Namutebi, Administratief medewerker - Gladys Kabugha, vrouwen begeleidster en nog enkele vrijwillgers.

Steun ons

Wij hebben uw hulp nodig. We willen de basis nutsvoorzieningen voorzien in het centraal gebouw en anderzijds de vrouwen begeleiden op medisch, sociaal en professioneel vlak. Geld is er natuurlijk nodig om onze twee doelen te bereiken. Alle giften gaan rechtstreeks naar de organisatie zonder tussenpersonen. Ons rekeningnummer is BE82 0018 1135 5768

Voor wie doen we het ?

Voor de de kwetsbare vrouwen van Kampala, de vele weeskinderen en de vluchtelingen zonder rechten. Kortom voor al deze mensen die in mens onwaardige omstandigheden leven.

TEAM BELGIE

Marijke

Roels

+32 486 374 446 +32 486 374 446

Richard

Bighama

+32 493 341 170 +32 493 341 170

Marc

Van Dercruyssen

+32 479 997 095 +32 479 997 095

Jantje

Pelgrims

+32 477 728 763 +32 477 728 763

HOE KAN JE ONS HELPEN ?

In onze giftshop vind je handmade kadootjes die door Marijke & Co met veel liefde werden gemaakt.
De opbrengst gaat integraal naar onze projecten in Kampala, Uganda.
Een kadootje met een hart voor voor de feestdagen.

Giftshop

Bestel via deze link bij je favorite webshop (zie lijst op trooper.com/fovuganda) zonder dat het U iets extra kost.. De webshop stort vervolgens bij iedere aankoop een vast bedrag of een percentage op onze spaarrekening bij Trooper.

Trooper

Ben je avontuurlijk aangelegd, steek je graag de handen uit de mouwen, wil je samen met anderen aan een toekomst bouwen voor mensen die het zeer moeilijk hebben, schrijf je dan in voor het Fov-Uganda zomerkamp van de Bouworde.


De Bouworde

We zijn nog op zoek naar vrijwilligers voor : onze Bake-off, Benefiet, Kerst marktjes, Naai- en haakwerk voor Giftsshop en een Copywriter. Heb je af entoe wat tijd en wil je ons team af en toe bijstaan, neem dan kontakt op met Marijke Roels.


Vrijwilligers

Fov-Uganda organiseert op 26 oktober een Benefietavond met pastamaaltijd.
De opbrengst gaat integraal naar de kwetsbare vrouwen in Nsambya/Kampala (Uganda).
Schrijf tijdig in via deze knop
U komt toch ook?

Pastamaaltijd

MET STEUN VAN

ANDERE SPONSORS