Ik had een droom

Ik ben een vrouw van 55 die gelooft in eigen kracht en ervan overtuigd is dat je vanuit die eigen kracht telkens weer kan opstaan en je leven kan ombuigen in positieve zin. Al deze dingen hebben geleid tot het project dat ik nu aan u wil voorstellen : FOV-Uganda, voluit fraternity of vulnerable.

FOV-Uganda

Waar staat Fov-Uganda voor. FOV-Uganda, voluit fraternity of vulnerable is een organisatie die werd opgericht door Dokter Raymond met als doel de vele kwetsbare vrouwen en kinderen in een arme wijk nabij de hoofdstad Kampala te ondersteunen. Deze vrouwen hebben dikwijls een vluchtelingen status, zijn mishandeld, verlaten of verkracht hebben geen inkomen, zorgen voor hun kinderen en soms nog voor andere weeskinderen. Ze leven in mensonwaardige omstandigheden zonder vers water en sanitair en leven van slechts 1 maaltijd per dag. FOV-Uganda probeerd een groep vrouwen uit deze buurt via de wekelijkse meetings te begeleiden, bied indien mogelijk een opleiding aan, verleent microkredieten, en streeft naar een menswaardig bestaan voor deze mensen.

Together we will build

Enkele jaren geleden startte Dokter Raymond met de bouw van een huis dat dienst kan doen als ontmoetingscentrum en polikliniek. Om dit alles mogelijk te maken wordt een deel van het gelijkvloers reeds verhuurd. Het eerste verdiep begint vorm te krijgen en de muren van de kamers zijn bezet. In april 2018 bezochten we de site en donneerden een deel van de opbrengsten van vorig jaar aan Dr Raymond voor de verdere afwerking van dit gebouw. Eén van de laatste dagen van ons verblijf, werd er reeds electriciteit geïnstalleerd. Stromend water, een kleine keuken, toiletten, een badkamer enz komen later aan bod. De bouworde toonde grote interesse in ons project maar vond dit jaar geen kandidaten die mee wilden naar Uganda.

Educatie & werkgelegenheid voor Ugandese vrouwen

In April 2018 reisden we naar Uganda en bezochten we het FOV-project.
Tijdens de wekelijkse bijeenkomsten van de doelgroep en een bezoek aan hun leefwereld, leerden we de noden van deze mensen kennen. Veel kinderen kunnen door gebrek aan financiële mogelijkheden niet naar school. We zoeken contact met andere organisaties zoals Plan International en polsen naar mogelijke steun.
We bezochten o.a de YWCA in Kampala waar opleiding voor jonge vrouwen worden gegeven. Deze opleidingen zijn echter niet goedkoop, reken daar nog het transport per busje naar Kampala bij en het wordt onbetaalbaar voor de lokale mensen uit onze doelgroep.

Ons team

In Oeganda staat een heel team klaar, Dokter Raymond, Algemeen arts - David Kibuuka, Professor in agricultuur en gemeenschapsontwikkelaar - Joseph Ssenyonga, Projectleider en sociaal werker - Roy Namutebi, Administratief medewerker - Gladys Kabugha, vrouwen begeleidster en nog enkele vrijwillgers.

Steun ons

Wij hebben uw hulp nodig. We willen de basis nutsvoorzieningen voorzien in het centraal gebouw en anderzijds de vrouwen begeleiden op medisch, sociaal en professioneel vlak. Geld is er natuurlijk nodig om onze twee doelen te bereiken. Alle giften gaan rechtstreeks naar de organisatie zonder tussenpersonen. Ons rekeningnummer is BE82 0018 1135 5768

Voor wie doen we het ?

Voor de de kwetsbare vrouwen van Kampala, de vele weeskinderen en de vluchtelingen zonder rechten. Kortom voor al deze mensen die in mens onwaardige omstandigheden leven.

TEAM BELGIE

Marijke

Roels

+32 486 374 446 +32 486 374 446

Richard

Bighama

+32 493 341 170 +32 493 341 170

Marc

Van Dercruyssen

+32 479 997 095 +32 479 997 095

Jantje

Pelgrims

+32 477 728 763 +32 477 728 763

HOE KAN JE ONS HELPEN ?

In onze giftshop vind je handmade kadootjes die door Marijke & Co met veel liefde werden gemaakt.
De opbrengst gaat integraal naar onze projecten in Kampala, Uganda.
Een kadootje met een hart voor voor de feestdagen.

Giftshop

Bestel via deze link bij je favorite webshop (zie lijst op trooper.com/fovuganda) zonder dat het U iets extra kost.. De webshop stort vervolgens bij iedere aankoop een vast bedrag of een percentage op onze spaarrekening bij Trooper.

Trooper

Ben je avontuurlijk aangelegd, steek je graag de handen uit de mouwen, wil je samen met anderen aan een toekomst bouwen voor mensen die het zeer moeilijk hebben, schrijf je dan in voor het Fov-Uganda zomerkamp van de Bouworde.


De Bouworde

We zijn nog op zoek naar vrijwilligers voor : onze Bake-off, Benefiet, Kerst marktjes, Naai- en haakwerk voor Giftsshop en een Copywriter. Heb je af entoe wat tijd en wil je ons team af en toe bijstaan, neem dan kontakt op met Marijke Roels.


Vrijwilligers

Fov-Uganda organiseert ”Bake On Days” voor de kwetsbare vrouwen en kinderen in Kampala (Uganda). Welk artisanaal gebak kan je bij ons bestellen?
Zakje madeleintjes naar een recept van Seppe Nobels en met de honing Van Amielo.
Appelcake naar een eigen verfijnd recept.

Bake-On day's